perjantai 24. lokakuuta 2014

Moderni Punahilkka

Katselin jo viime kuussa Silkuman Ytimestä -haastetta, mutta siihen en kerennyt osallistumaan, Joten tässä kuussa päätin osallistua ja aiheena olikin mukavasti Halloween.


Lanka: La Laine Du Nord (musta) & kirpputorilta ostettu oranssi lanka (akryyliä)
Koko: suurin lasten koko, mutta menee itsellekkin hyvin ;)
Puikot: 4,5
Koukku 3,5

En halunnut ostaa uusia lankoja kyseistä työtä varten, joten niillä mentiin  mitä laatikoista löytyi. Olivat hieman eripaksuisia, joten kun saumoja kiinnittelin, niin sai tuota oranssia raitaa venyttää pidemmäksi, että riitti koko matkalle.

En ihan loppuun asti ollut suunnitellut kuinka saisin tehtyä siististi nuo eriväriset reunat, mutta ahkerien solmujen selvitys tuokioiden jälkeen, työ alkoi näyttää hyvältä. Työhön tuli samantien virheitä, kun en edelleenkään osaa lukea ohjeita kunnolla alusta loppuun ennen työn aloittamista. Joten kaikki lisäykset tulivat ensimmäisen lisäyskerroksen jälkeen samantien. Eipähän tarvinnut loppuosassa lisäillä kuin ihan viimeiset silmukat.


Meidän moderni Punahilkka ei oikein viihtynyt hilkassaan ja varsinkin tuo huppuosa häiritsi suunnattomasti.

Onneksi rakas koirani on jo tottunut kaikkiin näihin hömpötyksiini ja lopulta suostui poseeramaan paikoillaan. Ohjeessa olisi kiinnitykseksi tullut nappi, mutta päätin virkata löyhästi silmukoita. Tein kaksi erillistä pätkää, jotka sitten ompelin molemmille puolille kiinni. Yllättävän pitkät pätkät sai virkata, että sai kunnollisen rusetin aikaiseksi. 




Tässä on vielä kuva työstä tuolin selkänojalla. Alareunasta tuli todella kiva, vaikka teinkin ensimmäisen mallikerran väärin, eli on nurjaa oikealla puolella. Onneksi se ei erotu joukosta muuten kuin tuollaisen pienenä kohoreunana. Oli kyllä hauska ja erilainen työ tehdä, varsinkin kun oli vielä nuo englanninkieliset ohjeet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti